В ЕС се водят 230 разследвания за нарушения на европейските санкции, наложени

...
В ЕС се водят 230 разследвания за нарушения на европейските санкции, наложени
Коментари Харесай

В ЕС се водят 230 разследвания за нарушаване на санкциите срещу Русия

В Европейски Съюз се водят 230 разследвания за нарушавания на европейските наказания, наложени на Русия заради военното нахлуване срещу Украйна. Това заяви еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс след съвещанието на Съвета на Европейски Съюз, на което бяха разисквани стъпки против опитите за заобикаляне на въведените ограничения против Русия.

Той добави, че от началото на войната в Европейски Съюз са били запорирани 24,3 милиарда евро, собственост на включените в санкционните описи. По неговите думи продължава разискването по какъв начин към 200 милиарда евро на Руската централна банка в Европейски Съюз да бъдат употребявани, с цел да се получи облага и тя да бъде ориентирана в интерес на Украйна.

Рейндерс заяви, че европейските министри на правораздаването са постигнали единодушие за общ подход при използването на наложените санкции. Обявяването на нарушаването на глобите за " европейско закононарушение " ще значи, че сходни дейности и опитите за заобикалянето на глобите ще бъдат наказвани по подобен метод в Европейски Съюз, разясни той. Това ще разреши да се отнема запорирано имущество при осъществяването на такова закононарушение, уточни еврокомисарят. Рейндерс изрази очакване тези законови промени да бъдат в действие от идната година и означи, че договарянията с Европейския парламент по този въпрос още не са почнали, написа Българска телеграфна агенция.

Еврокомисарят заяви, че е предложил на украинската прокуратура ЕС да помогне в следствието на случая с Каховската Водноелектрическа централа. Той добави, че Европейски Съюз ще спомага за следствие на този въпрос и от Международния углавен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР